Boomsuite Mierlo

  • Verantwoordelijk voor: VO, DO, aanvraag omgevingsvergunning
  • Samenwerkingen: Triple C bouwmanagement
  • Opdrachtgever: Particulier
  • Fotograaf: Regina Pas

De opdrachtgever van dit ontwerp wilde graag een nieuwe, unieke B&B laten bouwen. Uitgangspunten waren het schitterende uitzicht over de natuur en golfbaan van Mierlo. Overnachten in deze B&B moest een beleving worden waarbij de gast zo dicht mogelijk bij de natuur en vooral de bomen zou staan.

Daarom is gekozen om het gehele volume van het gebouw op te tillen, zodat het uitzicht vergroot zou worden en tevens de gast het gevoel had om echt tussen de bladeren van de bomen te slapen. Er is gekozen voor grote openheid richting het uitzicht met daarvoor een groot balkon waar van het uitzicht genoten kan worden.

De slanke, donker gekleurde constructie laat het volume als het ware zweven boven de grond, zodat de natuur door loopt onder het gebouw. Onder het gebouw is een terras gecreëerd voor gasten. Tegelijkertijd was het erg belangrijk dat er vanuit de B&B richting het Privé woonhuis en reeds bestaande B&B voldoende privacy zou zijn.

JVDH Ruimtelijk ontwerp was verantwoordelijk voor het ontwerp vanaf eerste schets tot en met vergunningaanvraag. In samenwerking met Triple C bouwmanagement is het ontwerp succesvol gerealiseerd.